E-učilnica E-indeks Slovensko English

Akademski dogodki

Tretji društveni tematski večer - Nanotehnologija

Naše društvo DAP je v četrtek, 19. marca, 2009 povabilo v Novo mesto priznanega raziskovalca prof. dr. Borisa Orla, ki je predstavil številnim članom našega društva zanimivo in sodobno področje nanotehnologije.

Prof. dr. Boris Orel s Kemijskega inštituta, lanskoletni dobitnik najvišje Preglove nagrade, je eden najvidnejših slovenskih raziskovalcev in v svetu že dolgo znan kot vrhunski spektroskopist. V zadnjem obdobju se je dr. Orel izjemno uveljavil tudi na področju sinteze in karakterizacije novih materialov za uporabo v elektro- in gasokromnih napravah, premazih, elektrolitih in podobno. Njegova bibliografija obsega preko 230 izvirnih znanstvenih člankov, ki so bili doslej citirani okrog 2500-krat. Energetsko učinkoviti premazi za sončne sprejemnike, s katerimi se je dr. Orel pričel ukvarjati že leta 1982, predstavljajo most med znanostjo o materialih in uporabo materialov v komercialne namene.

Posebej je razveseljivo, da je bilo med prisotnimi tudi precej mladih študentov in dijakov, ki so vnesli vsem prisotnim ustvarjalni in spodbudni ambient.


‹ Nazaj