E-učilnica E-indeks Slovensko English
Razpisi za vpis >>Študenti o FOŠ >>Program >>

Knjižnica

“Izobrazba ni pomnjenje, je vedenje, kje poiskati, kar želiš vedeti, in je vedenje, kako uporabiti novo znanje.” (William Feather)

 

Kontaktni podatki:

Vodja knjižnice: Vesna Grabnar, univ. dipl. bibl.
E-naslov: vesna.grabnar (at) fos-unm.si
Tel. št.: 059 074 163 


Zaradi aktualnih razmer v zvezi z virusom SARS-CoV-2, sprejetih odlokov vlade RS ter priporočil NIJZ ter MIZŠ knjižnica trenutno deluje v omejenem obsegu in na prilagojen način.

 

Izposoja in prevzem gradiva:

Po elektronski pošti: knjiznica@fos-unm.si ali po telefonu: 059 074 163 gradivo naročite ali rezervirate (rezervacija je mogoča tudi preko Cobiss+ Moja knjižnica), ob naročilu posreduje naslov in avtorja gradiva.

Po prejetju naročila knjižnica pripravi naročeno študijsko gradivo ter uporabnika (študenta, visokošolskega učitelja, asistenta, raziskovalca, strokovnega sodelavca) obvesti o prevzemu gradiva.

Naročeno gradivo lahko prevzamete se na dogovorjen termin v knjižnici FOŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom poklicati v knjižnico na navedeno telefonsko številko.

Vračilo izposojenega gradiva:

Uporabnik obvesti knjižnico (po elektronski pošti: knjiznica@fos-unm.si ali po telefonu: 059 074 163), kdaj bi želel vrniti izposojeno gradivo.

Na dogovorjen termin uporabnik vrne izposojeno gradivo v knjižnico FOŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom poklicati v knjižnico.

Gibanje in ravnanje v prostorih knjižnice:

Vstop v knjižnico je dovoljen izključno zdravim osebam ob uporabi zaščitne maske.

Izposojene knjige ob vstopu v prostor knjižnice oddate na za to označeno mesto.

V knjižnici je potrebno obvezno upoštevati higieno kihanja in kašljanja.

V prostoru knjižnice vzdržujte medsebojno razdaljo od 1,5 do 2 metrov.

Na podlagi zgornjega protokola v zvezi z izposojo in vrnitvijo gradiva, bo mogoče tudi sočasno prevzeti in oddati izposojeno gradivo. Pri čemer bo uporabnik knjižnice najprej v knjižnici FOŠ oddal gradivo na za to predvideno mesto, saj mora vrnjeno gradivo v obvezno 3-dnevno karanteno. Nato  bo uporabnik knjižnice prevzel morebitno predhodno naročeno gradivo. V obdobju obvezne karantene bo vrnjeno gradivo še vedno zavedeno na ime uporabnika knjižnice, saj bo vrnjeno z zadržkom. Po preteku navedenega obdobja pa bo gradivo razdolženo in vrnjeno v prosto zbirko ter ponovno na voljo ostalim uporabnikom knjižnice. 

Gradivo lahko rezervirate in mu podaljšate rok izposoje po elektronski pošti: knjiznica@fos-unm.si ali preko spletne storitve Cobiss+ Moja knjižnica

Študenti FOŠ imate na voljo informacijske vire do katerih lahko dostopate preko oddaljenega dostopa.