E-učilnica E-indeks Slovensko English
Vpis kot občan >>Študenti o FOŠ >>Usposabljanje za menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu

Knjižnica

“Izobrazba ni pomnjenje, je vedenje, kje poiskati, kar želiš vedeti, in je vedenje, kako uporabiti novo znanje.” (William Feather)

 

Kontaktni podatki:

Vodja knjižnice: Vesna Grabnar, univ. dipl. bibl.
E-naslov: vesna.grabnar (at) fos-unm.si
Tel. št.: 059 074 163 


Zaradi aktualnih razmer v zvezi z virusom SARS-CoV-2, sprejetih odlokov vlade RS ter priporočil NIJZ ter MIZŠ knjižnica trenutno deluje v omejenem obsegu in na prilagojen način.

 

Izposoja in prevzem gradiva:

Po elektronski pošti: knjiznica@fos-unm.si ali po telefonu: 059 074 163 gradivo naročite ali rezervirate (rezervacija je mogoča tudi preko Cobiss+ Moja knjižnica), ob naročilu posreduje naslov in avtorja gradiva.

Po prejetju naročila knjižnica pripravi naročeno študijsko gradivo ter uporabnika (študenta, visokošolskega učitelja, asistenta, raziskovalca, strokovnega sodelavca) obvesti o prevzemu gradiva.

Naročeno gradivo lahko prevzamete se na dogovorjen termin v knjižnici FOŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom poklicati v knjižnico na navedeno telefonsko številko.

Vračilo izposojenega gradiva:

Uporabnik obvesti knjižnico (po elektronski pošti: knjiznica@fos-unm.si ali po telefonu: 059 074 163), kdaj bi želel vrniti izposojeno gradivo.

Na dogovorjen termin uporabnik vrne izposojeno gradivo v knjižnico FOŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom poklicati v knjižnico.

Gibanje in ravnanje v prostorih knjižnice:

Vstop v knjižnico je dovoljen izključno zdravim osebam ob uporabi zaščitne maske.

Izposojene knjige ob vstopu v prostor knjižnice oddate na za to označeno mesto.

V knjižnici je potrebno obvezno upoštevati higieno kihanja in kašljanja.

V prostoru knjižnice vzdržujte medsebojno razdaljo od 1,5 do 2 metrov.

Na podlagi zgornjega protokola v zvezi z izposojo in vrnitvijo gradiva, bo mogoče tudi sočasno prevzeti in oddati izposojeno gradivo. Pri čemer bo uporabnik knjižnice najprej v knjižnici FOŠ oddal gradivo na za to predvideno mesto, saj mora vrnjeno gradivo v obvezno 3-dnevno karanteno. Nato  bo uporabnik knjižnice prevzel morebitno predhodno naročeno gradivo. V obdobju obvezne karantene bo vrnjeno gradivo še vedno zavedeno na ime uporabnika knjižnice, saj bo vrnjeno z zadržkom. Po preteku navedenega obdobja pa bo gradivo razdolženo in vrnjeno v prosto zbirko ter ponovno na voljo ostalim uporabnikom knjižnice. 

Gradivo lahko rezervirate in mu podaljšate rok izposoje po elektronski pošti: knjiznica@fos-unm.si ali preko spletne storitve Cobiss+ Moja knjižnica

Študenti FOŠ imate na voljo informacijske vire do katerih lahko dostopate preko oddaljenega dostopa.