E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Karierni sejem MojeDelo.com

Največji slovenski zaposlitveni portal Mojedelo.com bo tudi letos organiziral Karierni sejem MojeDelo.com, ki bo ponudil številne zanimive priložnosti za mlade, ki bodo v naslednjih letih stopili na trg dela. Na sejem vabijo predvsem študente višjih letnikov in vse, ki se zavedajo, da ni nikoli prezgodaj za spoznavanje potreb trga dela.

Zakaj je obisk sejma koristen za študente?

Spoznavanje potencialnih delodajalcev
Na sejmu se bodo predstavila slovenska in tuja podjetja kot delodajalci. Obiskovalci se bodo lahko pogovorili z ljudmi, ki odločajo o zaposlovanju v teh podjetjih, jih spoznali kot delodajalce (kakšno delovno okolje in druge ugodnosti ponujajo kandidatom, kaj pričakujejo od njih in kaj poveča možnosti kandidata za zaposlitev v njihovem podjetju).

Karierna predavanja
Na kariernih predavanjih bodo obiskovalci dobili koristne informacije o iskanju zaposlitve, vstopu na trg dela, oblikovanju kariere in drugih aktualnih tematikah, povezanih s trgom dela.

Karierno svetovanje
Obiskovalcem bomo na sejmu omogočili pogovor s strokovnjaki, ki jim bodo svetovali, kako nastopiti na trgu dela, kako pripraviti dokumente (življenjepis, spremno pismo), da nas delodajalec vidi kot ustreznega kandidata in kateri so odločilni kriteriji, ki nam povečajo možnosti, da dobimo želeno zaposlitev.

Foto kotiček
Vsak življenjepis mora imeti primerno fotografijo, ki bo podkrepila želje, cilje in izkušnje posameznika. Žal ima še vedno večina življenjepisov neprimerne slike ali teh sploh ni. Na sejmu se bodo lahko kandidati brezplačno fotografirali v foto kotičku, fotografije pa prejeli na elektronski naslov.

Psihometrično testiranje
Obiskovalci sejma bodo lahko na sejmu rešili psihometrično testiranje, kjer bodo dobili dober vpogled v svoje močne in šibke kompetence, lastnosti in usmeritve za nadaljnjo karierno pot.

Vabilo


‹ Nazaj