E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Gremo na Erasmus+ izmenjavo?

Erasmus+ izmenjava je enkratna priložnost za študente in mlade diplomante za pridobivanje dragocenih mednarodnih izkušenj in osebnih vezi. Poleg pridobivanja znanja tujega jezika, spoznavanja različnih kultur in navad gre za vzpostavljanje novih študijskih možnosti, poslovnih vezi, stikov, idej in zamisli.

Kam se lahko odpravite?

Fakulteta omogoča študijsko izmenjavo z visokošolskimi institucijami iz Španije, Hrvaške, Bolgarije, Romunije, Slovaške, Češke, Litve, Turčije, Grčije in Poljske. Vse institucije najdete tukaj.

Kdaj se lahko prijavite?

Partnerske institucije že pozivajo študente k prijavi za Erasmus + študijske izmenjave (SMS) in praktično usposabljanje (SMP) v študijskem letu 2019/2020. Prijave za zimski semester 2019/2020 sprejemajo do predvidoma konec meseca aprila 2019.

Kako se prijavite?

Postopek prijave je naslednji:
1. Kandidati oddajo prijavnico za izmenjavo do roka, ki je določen v razpisu.
2. Preverjanje znanja jezika v orodju OLS je obvezno - pred in po Erasmus+ izmenjavi študenta.
3. Študent odda študijski sporazum – Learning Agreement. Za potrebe preverjanja sorodnosti vsebin, študent predloži učne načrte predmetov, katere namerava opravljati v tujini.
4. Študent mora v predhodno uskladiti z nosilci posameznih predmetov obseg in vsebine, ki se bodo študentu priznale, kot opravljene.
5. Sporazum, ki ga podpiše dekan fakultete, zagotavlja študentu priznavanje v tujini opravljenih študijskih obveznosti. Študenti, ki v tujini opravljajo študijske vsebine, ki niso del študijskega programa, jih uveljavijo kot vsebine izven programa.

Za več informacij pišite na erasmus@fos-unm.si

V projektni pisarni FOŠ že z veseljem pričakujemo vaše prijave.

 


‹ Nazaj