E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Zaključen mesec krvodajalstva na FOŠ

Na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu smo z letošnjim letom uvedli novo aktivnost – Letno krvodajalsko akcijo študentk, študentov in osebja FOŠ. V mesecu marcu, ki smo ga označili za mesec krvodajalstva na FOŠ, smo želeli animirati čimveč posameznikov na naši fakulteti za to humano gesto. Z vljudnim povabilom smo vse študentke, študente in osebje FOŠ spodbudili k osebnemu premisleku za sodelovanje tem pri družbeno odgovornem dejanju - darovanju krvi.

Ker tako študentje kot tudi osebje FOŠ prihajajo z različnih koncev Slovenije, smo predlagali, da vsak po svoji presoji izbere sebi najbližji transfuzijski center in nam sporoči svojo namero po darovanju krvi. Po prejetih informacijah smo ugotovili, da je kar nekaj tistih, ki so redni krvodajalci in svojo kri darujejo v rednih intervalih, ki pa se med seboj razlikujejo in se raztezajo skozi celo leto.

Zato vse tiste, ki boste v letošnjem letu še darovali kri, prosimo, da nam sporočite svojo namero po darovanju krvi oziroma da sporočite datum in kraj, kjer ste kri darovali, na naslov jerneja.surla@fos.unm.si. Na koncu leta bomo naredili kratek pregled nad številom naših krvodajalcev in odvzemov krvi, kar bo realen pokazatelj naše humanosti in dobrodelnosti, ki smo ju izkazali v letu 2011.

Najlepše bi se zahvalili vsem, ki ste se na letno krvodajalsko akcijo FOŠ že odzvali in darovali kri ter tudi vsem tistim, ki se boste za to plemenito dejanje še odločili.


‹ Nazaj