E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

1. srečanje partnerjev novega projekta »ROBO4U«

Na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu smo s 1. februarjem 2020 pričeli z izvedbo novega 4-mesečnega projekta »Medgeneracijsko učenje z robotki in osnovnim programiranjem - ROBO4U« (v nadaljevanju projekt). Projekt se bo izvedel v sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto in 5 študenti, ki prihajajo iz različnih študijskih področij in zavodov.

Namen projekta je spodbujanje krepitve sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z okoljem (gospodarstvo, negospodarstvo), izvajanje modelov odprtega in prožnega prehajanja med izobraževanjem in gospodarstvom ter družbenim okoljem. Osnovni cilj projekta je spodbujanje medgeneracijskega učenja preko robotizacije in osnovnega programiranja. Skozi delavnice bomo preko medgeneracijskega učenja spodbujali starejše in otroke za uporabo napredne tehnologije, reševanje problemov v tehnološko bogatih okoljih in jim omogočili nadgradnjo ključnih in temeljnih kompetenc, ki omogočajo hitro prilagajanje spremembam, osebno izpopolnjevanje in dejavno sodelovanje v družbi. Le to bodo dosegli z razvojem, vzpostavitvijo in izvedbo delavnic s področja robotizacije in osnovnega programiranja, kjer bodo sodelovali starejši (npr. stari straši) in osnovnošolski otroci (npr. vnuki) in predstavljajo nadgradnjo delavnic Robotki in zabavno programiranje za osnovnošolske otroke.

11. februarja 2020 je na fakulteti že potekalo prvo srečanje partnerjev projekta, kjer so se zbrali vsi sodelujoči in pričeli s prvim projektnimi aktivnostmi.

 

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani FOŠ.

 


‹ Nazaj