E-učilnica E-indeks Slovensko English
Preveri razpis za vpis >>Študenti o FOŠ >>Več >>

Novice

CMEPIUS Valorizacijska konferenca 3x7

Včeraj, 14. 9. 2020 je potekala valorizacijska konferenca CMEPIUS, z naslovom 3x7, kjer so bili prikazani vsi rezultati in učinki, ki smo jih skupaj dosegli pri mednarodnem sodelovanju z vsemi projekti in partnerji v zadnjih sedmih letih. Konferenca je zaradi trenutnih okoliščin potekala v virtualnem okolju, udeležili pa smo se jo tudi sodelavki iz Projektne in mednarodne pisarne FOŠ.

Namen konference je bil pregled vseh dosežkov in rezultatov, razvoja ter doprinosa programa Erasmus+ k profesionalnemu razvoju izobraževalcev, razvoju in krepitvi medkulturnih kompetenc pri vsakem posamezniku in pri kakovosti izobraževanja, za katerega so pomembni mednarodni projekti. Mobilnost v tujino je neprecenljiva izkušnja tako za osebno rast kot tudi za nadaljnje poklicno življenje, saj nam pomaga pri razvoju različnih kompetenc.

Predstavljen je bil tudi nov program, ki se bo začel z naslednjim letom. Ime novega programa za enkrat še ni določeno, večje spremembe v strukturi programa pa niso predvidene. Poudarek v novem programu pa bo posvečen predvsem trajnostnemu razvoju, enakosti in vključenosti ter k krepitvi evropske identitete. Program bo tako bil dostopen in pravičen za vse, ne glede na njihove ekonomske in druge okoliščine, prav tako pa pripomogel bi k ohranjanju okolja in k okolju prijaznejšim pristopom.

Več o konferenci si lahko preberete na spletni strani http://konferenca.cmepius.si/

 

 


‹ Nazaj