E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Nacionalna raziskava zdravstvene pismenosti študentov

Nacionalnem inštitutu za javno zdravje izvaja raziskavo z naslovom Nacionalna raziskava zdravstvene pismenosti študentov v povezavi s covid-19. Vanjo želijo vključiti študente vseh visokih šol in fakultet v Sloveniji. Cilj raziskave je pri študentih ugotoviti stopnjo zdravstvene pismenosti, stresa in bremena ter ugotoviti značilnosti vedenja pri iskanju spletnih informacij v povezavi s covid-19.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so v novembru 2020 izvedli raziskavo »Digitalna zdravstvena pismenost študentov v Sloveniji v času pandemije covida-19«. Rezultati so dostopni v publikaciji na spletnem naslovu:

https://www.nijz.si/sl/publikacije/digitalna-zdravstvena-pismenost-studentov-v-sloveniji-v-casu-pandemije-covida-19

V letošnjem letu so se odločili raziskavo ponoviti.

Spodaj objavljamo njihov dopis:

Drage študentke in študentje,

glede na aktualni razvoj koronavirusa SARS-CoV-2 so na internetu na voljo različne zdravstvene informacije, ki obravnavajo teme, kot so diagnoza, zdravljenje, zaščitno vedenje, preventivni ukrepi, aktualni statistični podatki in priporočila. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje smo se odločili ponoviti raziskavo »Digitalna zdravstvena pismenost študentov v Sloveniji v času pandemije covida-19«, katere cilj je pri študentih ugotoviti stopnjo digitalne zdravstvene pismenosti ter značilnosti vedenja pri iskanju spletnih informacij v povezavi s covidom-19.

Vabimo vas k sodelovanju v raziskavi, ki je dostopna na naslednji povezavi: https://anketa.nijz.si/ZPstudenti2

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 10 minut. Anketa bo aktivna do vključno 31. januarja 2022. Več študentov kot bo sodelovalo v raziskavi, bolj relevantni bodo podatki. Varstvo podatkov je v skladu z GDPR, vaša anonimnost pa je zagotovljena. Podatki bodo šifrirani in varno shranjeni, obdelovali pa jih bodo le usposobljeni člani raziskovalne skupine.

V primeru morebitnih vprašanj se lahko obrnete na e-naslov: zapis@nijz.si.

Najlepše se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje.

Mitja Vrdelja, l. r.
vodja raziskave na NIJZ

 


‹ Nazaj