E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Digitalni boni ’22

Državni Zbor Republike Slovenije je sprejel Zakon o spodbujanju digitalne vključenosti. Ta v prvi vrsti omogoča pridobivanje digitalnih veščin s pomočjo tečajev, ki bodo subvencionirani preko javnih razpisov in uvaja možnost finančnih spodbud za nakup ustrezne računalniške opreme v obliki t.i. digitalnega bona.

Upravičenci

Do digitalnega bona ’22 ste upravičeni, če ste 12. marca 2022 imeli stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in ste:

Do digitalnega bona '22 ste upravičeni tudi, če izpolnjujete zgornje pogoje in se šolate v tujini.

1. Koriščenje za nakup računalniške opreme

Digitalne bone ’22 boste upravičenci lahko koristili od 15. junija do 30. novembra 2022.

Digitalni bon '22 lahko unovčite izključno za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme (npr. prenosnega, tabličnega ali namiznega računalnika, priklopne postaje za prenosni računalnik, računalniškega zaslona, tipkovnice in miške, spletne kamere, slušalk z mikrofonom, večfunkcijske naprave, optičnega čitalnika (skenerja), tiskalnika, ..).

Bratje, sestre, polbratje in polsestre lahko digitalni bon '22 združite z izjavo o združitvi digitalnih bonov '22, ki jo določi vlada, in bone koristite za skupni nakup.

Ponudniki blaga, pri katerih lahko unovčite digitalni bon ’22

Digitalni bon '22 lahko unovčite pri poslovnih subjektih s sedežem v Republiki Sloveniji, katerih poslovna dejavnost, registrirana v Poslovnem registru Slovenije na dan unovčitve, je ena od naslednjih dejavnosti iz Priloge I Uredbe o standardni klasifikaciji dejavnosti ali njim podrejena dejavnost:

2. Udeležba na subvencioniranem izobraževanju

Učenci, dijaki in študentje ter upravičenci, stari 55 let in več, se boste lahko udeležili subvencioniranega izobraževanja za dvig digitalnih kompetenc.

Seznam izvajalcev s programi izvajanja bo na voljo po izvedbi razpisov za sofinanciranje neformalnih izobraževanj za dvig digitalnih kompetenc.


‹ Nazaj