E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Kako doseči dobro počutje zaposlenih na delovnem mestu?

8 organizacij iz 5 različnih EU držav je združilo moči in oblikoval skupno partnerstvo v sklopu projekta WELLy: Predstavitev profila menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu za preprečevanje stresa, povezanega z delom, in boj proti njemu.

Glavni cilj projekta je določiti kompetence menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu, ki bi bil v organizacijah zadolžen za zagotavljanje, da so vsakodnevni delovni pogoji pravični in čim bolj zdravi za vsakega zaposlenega ter poudariti vlogo, ki jo lahko imajo menedžerji pri zmanjševanju težav, ki se pojavljajo zaradi stresa. Namen Fakultete za organizacijske študije (FOŠ) ter ostalih partnerjev pa ni le določanje kompetenc, temveč tudi usposabljanje menedžerjev, ki bodo tako lahko kompetence razvili in znanje uspešno uporabili v svojih organizacijah.

FOŠ je v partnerstvu z organizacijami iz Portugalske, Španije, Italije, Grčije in Slovenije izvedla:
- obsežno raziskavo,
- opredelila kompetence, ki bi jih menedžer za dobro počutje na delovnem mestu moral imeti,
- oblikovala opredelitev poklica in učnega načrta,
- skupaj s partnerji izvedla usposabljanje za menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu,
- razvila model evalvacije kompetence menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu ter
- pripravila Priročnik za menedžerje za dobro počutje na delovnem mestu, ki vsebuje tudi zbirko orodij za menedžerje za dobro počutje na delovnem mestu.

Vsa gradiva so brezplačno na voljo na projektni spletni strani welly-project.eu, in sicer v 6 jezikih – angleščini, slovenščini, italijanščini, španščini, grščini in portugalščini.

Če želite izvedeti, kako spodbujati celostni in proaktivnega pristop k obvladovanju vprašanj zdravja in dobrega počutja na delovnem mestu? Kako izboljšati delovno uspešnost zaposlenih ter zmanjšati bolniški stalež in odsotnost z dela? Katere so strategije za obvladovanje vprašanj, povezanih z duševnim zdravjem na delovnem mestu?

Vljudno vabljeni na spletno stran welly-project.eu/sl/izidi/, kjer boste vse odgovore našli v brezplačnem Priročniku za menedžerje za dobro počutje na delovnem mestu.


‹ Nazaj