E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Uvodni sestanek novega projekta WomenUP

 

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu (FOŠ) se je pridružila mednarodnemu konzorciju projekta WomenUP, ki bo v naslednjih dveh letih potekal v okviru programa Erasmus+.

Projekt je zasnovan za odpravljanje ovir s katerimi se srečujejo ranljive ženske, zlasti pa se osredotoča na podporo materam samohranilkam. Cilj projekta je zagotoviti vključitev ranljivih žensk v sistem izobraževanja in usposabljanja ter izboljšati njihovo usposobljenost za lažjo vključitev na trg dela. Sodelovanje pri projektu WomenUP predstavlja pomembno priložnost za izmenjavo strokovnega znanja in razvoj inovativnih rešitev za podporo ženskam v ranljivih situacijah.

23. in 24. Januarja 2024 sta se naši sodelavki, poleg ostalih predstavnikov partnerskih organizacij iz Portugalske, Grčije, Irske in Španije, udeležili prvega mednarodnega sestanka v živo, ki ga je v španski Malagi organiziral vodilni partner. Na sestanku so partnerji podrobneje razpravljali o načrtovanju prihodnjih aktivnosti. Osredotočili so se na ključna projektna rezultata, spletni tečaj za izobraževalce odraslih ter program kariernega svetovanja za prikrajšane, ranljive ženske, ki bazirata na evropskem okviru Lifecomp.

Sledenje dogajanju in novostim v sklopu projekta, bo v kratkem mogoče preko projektnega Facebook profila, kjer bodo partnerji redno delili novice in dosežke projekta.

 

 


‹ Nazaj