E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra« v aprilu 2024

 Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra«

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto in Društvo novomeških študentov vabita na spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo

v ponedeljek, 8. aprila in torek, 9. aprila 2024, od 7.00 do 11.00, v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost.

Prosimo, da pokličite na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na tel. št. 070/538 227 in se dogovorite za termin odvzema, ter tako poskrbite, da odvzemni stol ne ostane prazen (pa le povejte, na kateri fakulteti/šoli študirate).

Verjamemo, da nekateri od vas že darujete kri, se bomo pa razveselili vsakega novega člana te velike srčne družine. Ne odlašajte, postanite nekomu darilo.

Pred odvzemom krvi boste zdravniško pregledani. Prosimo vas, da niste tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vas bomo postregli s prigrizkom.

Vabljeni ste vsi, ki lahko darujete kri in se počutite zdravi, ste stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi.

Novice, povezane z darovanjem krvi, lahko spremljate na www.ztm.si, www.daruj-kri.si, ter na Fb Mladi Krvodajalci Ozrk NM.

Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo.

Novo mesto, 20. 3. 2024

OZ RKS Novo mesto

 


‹ Nazaj