E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Uvod v nevrolingvistično programiranje kot umetnost in znanost o osebni odličnosti

Uvod v nevrolingvistično programiranje kot umetnost in znanost o osebni odličnosti

Kraj: FOŠ, predavalnica P3
Kdaj: 14. 2. 2014 od 16. ure do 20.15
Trajanje: 5 ur
Cena: brezplačno

Namen in cilj seminarja je usposobiti udeležence:

Razumeti, kako delujejo naši možgani, kako ljudje oblikujemo misli, se učimo, se motiviramo in kako se spreminjamo. NLP nam pomaga razumeti, kako ljudje sprejemamo informacije in kako jih obdelujemo, kako do njih prihajamo in kako se to odraža v našem vedenju. NLP je ključ za odpiranje in reševanje uganke, kako realizirati svoje potenciale skozi krepitev in razvoj pozitivnega vpliva na lastna razpoloženja in stanja zavesti, in na ta način na zmožnost, kako vplivati na rezultate svojih naporov v življenju.

Osvojiti nekatere od aktivnih in udarnih tehnik, kako delovati uspešno in kako doseči stanje zavesti, v katerem se bomo počutili polni pozitivnih virov moči, samozaupanja in energije. Znanja in veščine NLP-ja so uporabne v katerikoli poslovni situaciji. NLP nas opremi z znanjem za ustvarjanje boljših odnosov med ljudmi in upravljanje z njimi. Pridobljene veščine nam omogočajo, da razumemo in vemo kako razmišljajo naši poslovni partnerji.

Osvojiti: nekatere od tehnik in veščin priprave in izvedbe učinkovite ter prepričljive predstavitve, tehnike in veščine pogajalskih spretnosti, kreativnega mišljenja, tehnike oblikovanja in doseganja ciljev, tehnike motiviranja sebe in drugih, veščine vodenja.

Vsebina:
1. Temeljna načela osebne odličnosti in predpostavke, ki omogočajo razumevanje sveta, v katerem živimo, preusmeritev v pozitivno naravnanost ter prevzemanje odgovornosti.
2. Samoasociacija
3. Model za podajanje kritike.
4. Komunikacija z nezavednimi deli osebnosti.
5. Sidranje
6. Strategija kreativnosti
7. Omejujoča prepričanja
8. Preokvirjanje.


Nadgradnja programa:
Program CERTIFICIRANA NLP diploma v skupnem trajanju 32 ur. Je certifikat Mednarodnega združenja za NLP, ki ima sedež v ZDA (INLPTA- International NLP Trainers Association).

Mednarodni certifikat INLPTA- NLP DIPLOMA potrjuje, da so njeni „lastniki” usvojili osnovna NLP znanja in veščine in si pridobili kompetence na področju učinkovite komunikacije.

Pogoji za pridobitev diplome so: vsaj 80% prisotnost v programu, demonstracija naučenega v praksi.

Kdo program vodi?
Mag. Marija Turnšek Mikačić, mednarodni NLP trener (licence INLPTA, DVNLP, IANLP), NLP coach (mednarodni program – International Coach Federation – ICF), certificiran hypnotic praktik.

Diplomantka Ekonomske fakultete v Ljubljani in magistrica poslovne politike in organizacije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, 17 let raziskovalka na področju informacij za inovativno dejavnost (GZS, Ministrstvo za gospodarstvo, Iskra, Gorenje, Zlatorog, Lek,…) in prenos inovativne dejavnosti v proizvodnjo, 6 let vodja službe za ekonomske in tržne analize v tovarni Lek, 5 let direktorica sektorja za plan in analize pri podjetju Delo, predavateljica višje šole za predmet ekonomika in menedžment poslovanja in predmet ekonomika turizma, predavateljica Fakultete za organizacijske študije FOŠ Novo mesto za predmeta podjetništvo in karierni načrt, andragoško pedagoška izobrazba, sodna izvedenka za ekonomiko, avtorica vrste strokovnih člankov in publikacij, mentorica študijskih krožkov, doktorandka Foš.

Kdo se seminarja lahko udeleži?
Študenti druge stopnje FOŠ, slušatelji predmeta OSEBNA ODLIČNOST, ki so kandidati za certificirano NLP diplomo.
Študenti FOŠ in drugi zainteresirani.


Vljudno vabljeni.


‹ Nazaj