E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Promotorji zaposlitvenih priložnosti na kmetijah

Na spletni strani LAS DBK je objavljen poziv za »Promotorje zaposlitvenih priložnosti na kmetijah«. Poziv je namenjen tistim, ki želijo pridobiti znanja, ki so potrebna za vzpostavitev varnega delovnega okolja na kmetijah.

V okviru operacije »Zaposlitvene priložnosti na kmetijah«, ki jih poleg treh LAS, izvaja LAS Dolenjska in Bela krajina bosta izbrana dva promotorja. Za promotorje bo organizirana celodnevna delavnica, na kateri bodo udeleženci pridobili osnovna znanja o samem konceptu delovanja zaposlitvene kmetiji, in sicer kako ustanoviti zaposlitveno kmetijo in kako z njo tudi dejansko preživeti.

Delavnico bo izvajal Peter Svetina, eden od ustanoviteljev Grunta, Zavoda za socialno podjetništvo na podeželju. Z izobraževanjem bodo promotorji pridobili potrebna znanja za vzpostavitev in zagon zaposlitvene kmetije, hkrati pa bodo pridobili možnost osebnega mentorstva in tudi nadaljnjega svetovanja in pomoči s strani Petra Svetine. Naloga promotorjev v bodoče bo predvsem pomoč LAS Dolenjska in Bela krajina, pri iskanju potencialov in razvoju zaposlitvenih kmetij na območju LAS, pri oblikovanju projektnih idej za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja – 7. Operativni cilj - Ustvariti pogoje za večjo socialno vključenost skupin z manj priložnostmi, kot tudi za pripravo operacij za kandidiranje na ostale ukrepe Programa razvoja podeželja, predvsem na Ukrep 16 – Sodelovanje.

Zainteresirane vabijo, da svojo prijavo oddajo po elektronski pošti na naslov: lasdbk@rc-nm.si, do 15. 1. 2018.

Več informacij na spletni strani LAS DBK: www.las-dbk.si.


‹ Nazaj