E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Odobritev projekta »Novo mesto - moje mesto: družbena vključenost migrantov«

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu je v sodelovanju z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto na javni razpis »Projektno delo z negospodarskim in neprofitni sektorjem – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016-2020 za študijsko leto 2019/2020« uspešno prijavila projekt »Novo mesto - moje mesto: družbena vključenost migrantov« (v nadaljevanju projekt).

Projekt naslavlja ciljno skupino migrante – odrasle in otroke, ki se poskušajo učinkovito družbeno vključiti v lokalno in širšo okolje. Cilj projekta je razviti orodje, ki bo služilo migrantom kot pomoč pri vzpostavljanju tega stika in spoznavanju okolja. S tem bomo migrante opolnomočili z novim znanjem, ki ga potrebujejo za dostojno življenje, jim omogočili priložnosti za vzpostavitev stika z družbo in možnost, da nadgrajujejo znanje slovenščine. Posredni cilj projekta je opolnomočiti DRPDNM z novo aktivnostjo, ki bo namenjena njihovim uporabnikom – ranljivim skupinam, ki se soočajo z družbeno izključenost (npr. Romi) ter usposobiti sodelavce za delo z novim orodjem.

Projekt se bo pričel izvajati z mesecem februarjem 2020 in se bo zaključil v mesecu juniju 2020. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani FOŠ.

 

 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

 


‹ Nazaj