E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Obvestilo o ukrepih za preprečevanje okužbe

Spoštovani,

na podlagi usmeritev Nacionalnega inštituta z javno zdravje (NIJZ), sprejetih ukrepov Sveta za nacionalno varnost ter priporočil MIZŠ glede na aktualno stanje glede koronavirusa COVID-19, je vodstvo FOŠ dne 9. 3. 2020 sprejelo naslednje ukrepe:

1. Pedagoški proces bo na FOŠ do nadaljnjega potekal nemoteno po urniku.

 2. Odpovedani oziroma preloženi so vsi dogodki izven rednega pedagoškega procesa, in sicer:

3. Vse študente se pozove, da v kolikor zbolijo z znaki akutne okužbe dihal (vročina nad 38°C, kašelj, težko dihanje) in so se v zadnjih dneh zadrževali na območjih s povečanim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom, OSTANEJO DOMA in se po telefonu posvetujejo z zdravstveno službo, od katere bodo prejeli navodila o nadaljnjih ukrepih.

4. Vse člane Akademskega zbora se pozove, da v primeru, da opazijo znake akutne okužbe dihal (vročina nad 38°C, kašelj, težko dihanje), OSTANEJO DOMA ter o tem takoj obvestijo referat (059 074 164), da bodo študentje pravočasno obveščeni o odpadlem predavanju. Termini nadomeščanj izpadlih ur bodo določeni naknadno.

5. Člani Akademskega zbora lahko svoje fizično predavanje nadomestijo tudi z uporabo e-učilnice Moodle, o čemer morajo pravočasno obvestiti referat fakultete.

 

Še vedno je potrebno upoštevati naslednje vsakodnevne PREVENTIVNE UKREPE:

Kako ukrepati, če ste se zadrževali na območjih z izbruhom koronavirusa oziroma ste bili v stiku z nekom, ki prihaja s takšnega območja, in ste zboleli (kašelj, vročina, težko dihanje):

Ker se razmere v povezavi s širjenjem koronavirusa hitro spreminjajo, vam svetujemo, da redno spremljate smernice za ravnanje na straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za zunanje zadeve. Informacije glede izpostavljenosti posameznih držav po svetu so na voljo tudi na European Centre for Disease Prevention and Control in World Health Organization.

Na spletni strani NIJZ najdete gradiva (plakati in letaki) za splošno in strokovno javnost.

V primeru dodatnih informacij smo vam na voljo na info@fos-unm.si.

Vodstvo fakultete bo spremljalo situacijo in sproti sprejemalo ustrezne ukrepe in vas o tem sproti obveščalo.

 

Obvestilo o ukrepih za preprečevanje okužbe

‹ Nazaj