E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Obvladovanje meje med delom in domom

Zaradi globalne pandemije COVID-19 so nekateri zaposleni svojo običajno delovno rutino zamenjali za delo na daljavo ali delo od doma. Delo od doma prinaša določene prednosti, kot so prihranek časa vožnje na delo in nazaj domov in več časa za družino in hobije, vendar le, če znamo opredeliti jasno mejo med delom in med zasebnim življenjem. Če delamo od doma, se moramo zavedati, da je ohranjanje ustreznega ravnovesja med delom in domom izjemno pomembno za naše dobro počutje.

Pomembno je, da ne pozabimo definirati norme o tem, kako bomo delali, in da definiramo tudi svoje rutine ter tako postavimo mejo med delom in zasebnim življenjem. Med delom od doma se zlahka spozabimo in več ur presedimo za računalnikom in lahko tudi pozabimo na svoje družinske in hišne obveznosti ali obratno.

Obstajajo taktike upravljanja meje med službenim in osebnim življenjem, ki so se izkazale za koristne za zaposlene osebe, ki delajo od doma. Celoten članek in vse taktike za ohranjanje ravnovesja med delom in domom si lahko preberete na spletni strani projekta WELLy

 


‹ Nazaj