E-učilnica E-indeks Slovensko English

Novomeški utrip

Dolenjska in Bela krajina je regija z dokazljivo odlično prakso organizacij (Revoz, Krka, Trimo, Danfoss, Adria Mobil, TPV… Splošna bolnišnica Novo mesto, Upravne enote: Novo mesto, Trebnje, Črnomelj…). Te organizacije so močno vpete v globalne tokove, tako da bo FOŠ ob partnerskem sodelovanju z njimi lahko zagotavljala prenos najsodobnejših pristopov, modelov in orodij odličnosti.

Novo mesto je regijsko središče (trgovsko, upravno, zdravstveno, izobraževalno in kulturno, sodobni urbanizacijski tokovi so zajeli tudi širše podeželje) z bogato kulturno in naravno dediščino, s čimer se uvršča med najimenitnejša slovenska mesta.

Novo mesto kot središče regije nudi izbor raznolikih aktivnosti in dogodkov, ki prispevajo h kakovosti študentskega življenja. Tu je Društvo novomeških študentov, ki zastopa interese novomeških študentov in že leta deluje na različnih področjih kulture, vzgoje, izobraževanja, … z LokalPatriotom, Založbo Goga in Hostlom Situla.

Kulturno aktivni študenti lahko najdejo pester spekter kulturnih dogodkov v organizacijah Anton Podbevšek teater, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Kulturni center Janeza Trdine, Dolenjski muzej, Knjižnica Mirana Jarca, galerija Simulaker, program vseh omenjenih producentov ter ostale informacije o aktualnem dogajanju, pa lahko spremljalo na spletni strani novomesto.info.

Mesto s svojo okolico je idealno za izvajanje različnih športnih aktivnosti, pod okriljem množice športnih društev in klubov. Športni objekti, kot so športna dvorana Marof, atletski stadion Portovald, kegljišče pri vodnjaku, športni center Loka, športna dvorana Leona Štuklja vabijo k skupinskim športom in aktivnemu druženju. Študentom, ki so jim ljubše individualne športne aktivnosti pa že sama pokrajina s svojo okolico ponuja množico navdihov za tek, kolesarstvo, pohodništvo…

Študenti imajo v mestu tudi raznoliko gastronomsko ponudbo z možnostjo plačila s študentskimi boni.

Podrobnejše informacije in povezave glede življenja in utripa Novega mesta, pa lahko najdete na naših spletnih straneh.