E-učilnica E-indeks Slovensko English

Milan Ambrož, Boris Bukovec - Turistični prostori različnosti

Organizacijske paradigme: podlage za nastanek in razvoj organizacijskih teorij

Znanstvena monografija

Avtor: dr. Milan Ambrož, dr. Boris Bukovec

 

Založnik: Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Število strani: 191

Leto izdaje: 2015

Jezik: slovenski

ISBN: 978-961-93688-9-3

Cobiss ID: 279018496

Cena: 29 € (znižana cena 10 €)

 

Naročilo>>

Monografija Turistični prostori različnosti ustvarja zgodovinsko, metodološko, antropološko in sociološko podlago za razpravo o kolektivnem in individualnem pogledu turista na turistični prostor. Skozi fotografski pogled monografija odkriva pomensko celovitost in kompleksnost turističnega prostora, značilnosti, ki ustvarjajo privlačnost tega prostora in želje in pričakovanja turistov – obiskovalcev turističnega prostora. Monografija skozi koncepte sistemske teorije, teorije mreženja in fenomenologije ustvarja teoretične konstrukte, ki so predstavljajo prispevek k razvoju turistične znanstvene misli. Poleg tega monografija nazorno in celovito predstavlja praktične rešitve razvoja privlačnosti turističnega prostora, nakazuje potrebe, želje in pričakovanja obiskovalcev turističnega prostora in napoveduje trende razvoja turističnih storitev v prihodnje.

Monografija je kakovostno čtivo za študente turizma, raziskovalce v turizmu, menedžerje, podjetnike, načrtovalce in razvijalce turističnih storitev in za vse tiste, ki se ukvarjajo z marketingom v turizmu.

 

Izvleček iz recenzije: »Authors of the monograph present tourism in a fascinating way addressing the issue of contemporary tourism. Especcially in the part where they introduce the photographic gaze of the »traveling mankind«. They add new value to the meaning and the significance of the tourismscapes. They lead us to the recognition that we have to learn anew how to understand the spaces of modern tourism.”

Prof. dr. Dragan Koković