E-učilnica E-indeks Slovensko English

Potujte z agencijo FOŠ!

Pred našimi študenti je obdobje zadnjih izpitov, udeležba na zadnjem sklopu doktorske šole, sodelovanje na Poletni šoli, zagovor diplomske, magistrske ali doktorske naloge … Vsem v tem obdobju želim obilico ustvarjalnih trenutkov in zadovoljstva ob proslavljanju osebnih dosežkov.

Temu obdobju bo sledilo krajše obdobje počitnic, zasluženega oddiha, akumuliranja nove energije, snovanja novih ciljev, potovanj v nove kraje ... In tako sem s temi uvodnimi besedami prišel do besede potovanja in aktualizacije naslova, v katerem sem zapisal, da potujete z agencijo FOŠ.

FOŠ je fakulteta in na prvi pogled nima ničesar opraviti s potovanji. Če pa malo bolj pogledamo v naše delovanja, pa vidimo, da se FOŠ s svojimi izbirnimi predmeti, še bolj pa z vzpostavitvijo Mednarodne akademije za inovativni turizem, čedalje bolj in čedalje odločnejše uveljavlja na področju turizma. Mogoče bomo kmalu res vzpostavili lastno turistično agencijo, a tega nisem imel v mislih, ko sem oblikoval naslov današnjega razmišljanja.

FOŠ lahko že sedaj obstoječi in potencialni študentje smatrate kot »potovalno agencijo«. Tako kot pri potovanjih v nam zanimive kraje doživljamo nova spoznanja, si svoje življenje z novimi spoznanji bogatimo tudi pri študiju. Na fakulteti »potujemo« od kraja do kraja - torej od izpita do izpita ter končno do diplome. Študentje si tako preko novih spoznanj bogatite svoj proces spoznavanja. To, da je življenje definirano kot proces spoznavanja samega sebe za dobrobit drugih, pa ponavljam skoraj v vsakem od svojih razmišljanj.

Torej na sebe kot študenta FOŠ lahko gledate tudi kot turista, ki se odpravlja na potovanje. To potovanje traja na prvi stopnji tri leta, na drugi dve in na tretji tri. Na cilju vas čaka naslov diplomiranega organizatorja, magistra menedžmenta kakovosti in doktorja znanosti. FOŠ torej s svojimi študijskimi programi ponuja dolgoročne »turistične aranžmaje«.

Dragi naši obstoječi in potencialni študentje, »agencija FOŠ« vas vabi na prijetna »potovanja«. Odpotujemo prvega oktobra 2017. Pravočasno si »rezervirajte svoj sedež«, ob tem pa sledite naš slogan: »FOŠ. Razvijamo vašo ustvarjalnost.«

 prof. dr. Boris Bukovec, dekan