E-učilnica E-indeks Slovensko English

zasl. prof. dr. Milan AmbrožMilan Ambrož

Govorilne ure: po predhodni najavi preko e-maila 
E-mail: milan.ambroz (at) fos-unm.si

Predmeti          

Sodobne organizacijske teorije

 

Strokovna biografija

Milan Ambrož (1953) je diplomiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, magistriral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in doktoriral na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju na področju organizacije in menedžmenta. Od leta 1999 je bil kot višji predavatelj in kot docent vključen v izvajanje študijskih programov na TURISTICI - Visoki šoli za turizem v Portorožu na UP in na Fakulteti za varnostne vede na UM.
Je avtor številnih člankov s področja organizacije, turizma, kakovosti in varnosti. Ima dolgoletne izkušnje kot svetovalec na področju razvoja človeških potencialov in poslovnih procesov.

Raziskovalni profil

Raziskovalno se ukvarja s proučevanjem sodobne organizacije, organizacijske kulture, poslovne etike in voditeljstva. Aktualna teoretična spoznanja povezuje s svojimi petintridesetletnimi izkušnjami na različnih strokovnih in vodilnih delovnih mestih v gumarski industriji, v občinski in v javni upravi (kriminalist-forenzik, svetovalec v službi za konzularne zadeve, pomočnik občinskega sekretarja za obrambne zadeve in zadeve civilne zaščite, direktorja sektorja zavarovanja, direktor izobraževalnega centra, direktor javnega inštituta, direktor svetovalnega podjetja, dekan visoke šole).

Bibliografija (COBISS)
RRD uspešnost (SICRIS)
   

« Nazaj