E-učilnica E-indeks Slovensko English

17. velika nagrada odličnosti in mojstrstva, leto 2017

 

26. Forum odličnosti in mojstrstva je »Veliko nagrado odličnosti in mojstrstva« podelil za dosežke na področju gospodarstva Igorju Akrapoviču. Nagrajencu je nagrado izročila evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc.

Nagrajenec Igor Akrapovič je Forum seznanil s svojo potjo v poslovni svet in s poslovanjem podjetja, ki ga uspešno vodi kot lastnik in direktor. Pomanjkanje dobrih izpušnih sistemov v sicer razviti proizvodnji motornih vozil, mu je in mu še nudi poslovne priložnosti za razvoj podjetja Akrapovič, ki inovativno in s polno mero zmagovalne miselnosti stopa na najzahtevnejše svetovne trge. Srečuje se v poslovanju z velikimi težavami ne samo v kupoprodajnih odnosih, bolj kot to podjetje skrbi kadrovski primanjkljaj za tovrstno proizvodnjo za katero se mladi strokovnjaki ne specializirajo niti ne navdušujejo. Ob izročitvi nagrade Igorju Akrapoviču je evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc poudarila, da nagrajenec in njegova družina resnično živijo za svoje podjetje, ga razvijajo in vanj vlagajo svoje znanje. Dobro imajo poskrbljeno tudi za ljudi, ki sodelujejo v proizvodnem procesu. Poudarila je, da je Velika nagrada odličnosti in mojstrstva prišla v prave roke.

Nagrajenec se je Forumu odličnosti in mojstrstva zahvalil za nagrado v prepričanju, da bo storil vse, da bo podjetje uspešno tudi v prihodnje.