E-učilnica Spletni referat Slovensko English
Vpis kot občan >>Preberite več >>Spletni nakup knjig >>

Novice

Vabilo na "Letno krvodajalsko akcijo študentk, študentov in osebja FOŠ"

Spoštovane študentke, študenti in člani akademskega zbora FOŠ!

Na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu smo se z eno od svojih sedmih strateških usmeritev zavezali tudi k družbeno odgovornemu delovanju. Trenutno svoje družbeno odgovornost udejanjamo kot animator in soorganizator Akademskih večerov, Akademskih forumov in z aktivnim vključevanjem članov našega akademskega zbora v delovanje Dolenjske akademske pobude (DAP) in Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK).

Z letošnjim letom uvajamo dodatno aktivnost, katere uspeh je odločilno odvisen od osebnega premisleka vsakega od nas. Gre za »dobesedno« osebni prispevek vsakega posameznika, saj skušamo animirati vse naše študentke, študente in člane akademskega zbora k udeležbi na 

»Letni krvodajalski akciji študentk, študentov in osebja FOŠ«

To aktivnost smo si zapisali tudi v letni delovni načrt, saj vemo, da je med nami kar nekaj dolgoletnih krvodajalcev, ki to gesto humanosti udejanjamo iz svojih osebnih vzgibov in prepričanj, s splošnim apelom pa želimo v naše vrste krvodajalcev privabiti še ostale, ki o krvodajalstvu še niste razmišljali.

Predlagam, da letošnji mesec marec na FOŠ obeležimo kot mesec krvodajalstva. Vse, ki ste iz Novega mesta in vam ustreza ponedeljek, 14. marec 2011, vljudno vabim, da se mi ob 9.00 pridružite na transfuzijskem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer me »po stari navadi« pričakujejo vsake štiri mesece. Ker pa imamo različne kraje bivanja in različne delovne obremenitve, predlagam, da vsak po svoji presoji izbere sebi najbližji transfuzijski center. Naprošam vas le, da na naslov jerneja.surla@fos.unm.si sporočite svojo namero po darovanju krvi oziroma da sporočite datum in kraj, kjer ste kri darovali. 

Ob zaključku meseca marca želimo v lokalnih medijih in na naši spletni strani objaviti krajšo novico o našem mesecu krvodajalstva, v kateri bi želeli navesti število krvodajalcev (brez njihove identitete, saj  je le to stvar zasebnosti posameznika).

Ker osebna odličnost odločilno temelji na humanosti, predlagam vaš razmislek o odločitvi za sodelovanje na Letni krvodajalski akciji študentk, študentov in osebja FOŠ,  za kar se vam že v naprej zahvaljujem predvsem v imenu tistih, katerih življenja so odvisna od našega darovanja.

Prisrčno vabljeni in lepo pozdravljeni! 

izr. prof. dr. Boris Bukovec
dekan / dean


‹ Nazaj