E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Pravna ozaveščenost zaposlenih je nujna!

Ali ste vedeli, da je 13. februar dan pravne ozaveščenosti zaposlenih? Razglašen je bil na pobudo avstralskega odvetnika Paula Brennana, ki je želel vzpodbuditi podjetja k začetku pozitivnega in miroljubnega dialoga s svojimi zaposlenimi glede politik na delovnem mestu. Njegov cilj pa je bil poudariti pomen pravne izobrazbe na delovnem mestu za zaposlene ter srednja in mala podjetja in zmanjšati tveganje v povezavi s pravnimi težavami.

V kolikor delavec podrobneje pozna svoje pravice in obveznosti, bo tudi lažje zaščitil svoje zdravje, varnost in dobro počutje na delovnem mestu. Zato je pomembno, da delavci poznajo temeljne informacije, ki se tičejo njihove službe in dobrega počutja.

Na tečaju za vse novo zaposlene bi morali delodajalci poskrbeti za uvajanje v delo in v politiko podjetja. Ob zaposlitvi bi moral delodajalec zaposlenemu priskrbeti etični kodeks, v katerem bi bile informacije glede zdravja in varnosti, delovne odsotnosti, pravice do dopusta in zasebnosti, uporabe mobilnega telefona, disciplinski postopki ob enem pa bi taposleni morali vedeti tudi, kdo je njihov kadrovnik oziroma na katero osebo se lahko obrnejo glede postopkov v politiki podjetja.

Gospod Brennan je v ekskluzivni izjavi za WELLy spregovoril o tem, od kje mu ideja za dan pravne ozaveščenosti in kako se njegova ideja uresničuje širom po svetu. Izjavo si lahko preberete na spletni strani projekta WELLy.


‹ Nazaj