E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Izzive v organizaciji premagujemo skupaj!

Tokrat smo za vas pripravili neverjeten blog poln informacij iz prve roke. V sklopu projekta WELLy: Profesionalni profil menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu, sofinanciranega s strani programa Erasmus+, so se na Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto pogovarjali s Fernandom Vieiro. Fernando je mladi Portugalec, zaposlen v nevladni organizaciji kot menedžer. Kar pa je najbolj zanimivo, dejansko ni samo menedžer, ampak deluje v organizaciji kot pod predsednih in hkrati tudi menedžer za dobro počutje.

V intervjuju razkriva največje izzive s katerimi se je moral spoprijeti kot vodja projekta in razkriva, kakšna je razlika med delom v nevladni organizaciji in delom na drugih področjih. Pogovor je tekel tudi o medkulturnih, med jezikovnih in osebnih preprekah, ki jih to razgibano delovno mesto prinaša. Toda članek ne opisuje zgolj njegovega dela in življenja, saj podaja tudi praktične odgovore, na koga se v njegovi organizaciji lahko obrnejo ljudje v stiski. Hkrati nam je zaupal tudi, na kak način se sam spopada s stresom, in navaja "Srečen sem lahko, da imam podporo družine, posvojil pa sem tudi hišnega ljubljenčka, kar mi resnično pomaga pri soočanju s stresom pri delu. Prav tako imam še veliko hobijev (Formula 1, lego, kuhanje, druženje s prijatelji). Poleg tega mi delovna postaja, dobro opremljena z ustreznimi pripomočki, pomaga, da svoje delo opravljam z večjim veseljem".

Celoten intervju lahko najdete na povezavi: https://welly-project.eu/sl/izzive-v-organizaciji-premagujemo-skupaj/.

Več informacij o projektu WELLy najdete na projektni spletni strani, kjer so objavljene tudi vse novice in rezultati projekta. Prav tako lahko spremljate socialna omrežja fakultete, kjer vas bomo tudi v nadaljnje obveščali o aktivnostih projekta

 


‹ Nazaj