E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>WINTER SCHOOL 2025 - Leadership Excellence

Novice

Izmenjava z namenom poučevanja v Barceloni

Naša visokošolska učiteljica, doc. dr. (AR) Nadia Molek, je v tednu med 13. in 18. majem sodelovala v programu Erasmus+ mobilnosti z namenom poučevanja in usposabljanja osebja, na odddelku za Management, španske Univerze Ramon Llull (IQS) v Barceloni. Kot gostujoča profesorica je v sklopu raziskovalnih seminarjev IQS programa “School of Management” tri zaporedne dni poučevala in svetovala študentom doktorskega študijskega programa.

Njena izkušnja se je izkazala za izjemno bogato, saj program menedžmenta na prej omenjeni univerzi uspešno vključuje tako družbeno-ekonomske kot zgodovinske poglede in poudarja, da organizacijskih praks ni mogoče obravnavati ločeno ter namesto tradicionalno ozkega pogleda, ki je bil nekdaj morda značilen za menedžment, sugerira modernejše nazore. Dinamika seminarjev, ki se jih je doc. dr. (AR) Nadia Molek udeležila je bila navdihujoča, saj je bila priča študentskim predstavitvam študijskih projektov in s strani profesorjev vodenim aktivnim razpravam, ki so študentom pripomogle k izboljšanju njihovega dela ter vzpodbudile njihovo sposobnost diskusije.

Ob zaključku svoje izmenjave, je doc. dr. (AR) Nadia Molek izvedla tudi predavanje o aplikacijah antropoloških perspektiv in metod v organizacijskih študijah. Predstavila je pomembne prispevke, osebne izkušnje in posledice uporabe teh perspektiv. Cilj njenega predavanja je bil poglobiti razumevanje osnovnih antropoloških pogledov in metod ter njihove pomembnosti pri preučevanju organizacijskih dinamik. Tudi izkušnja njenega predavanja je bila nadvse pozitivna, saj se je na njegovi podlagi razvila bogata epistemološka in metodološka razprava o pomembnosti interdisciplinarnosti v VUCA časih.

Gostovanje predavateljev v tujini v sklopu mednarodne izmenjave, kot je Erasmus+, predstavlja izjemno dragoceno priložnost za akademsko in osebno rast, omogoča vpogled v različne pedagoške metode, spodbuja interdisciplinarnost ter krepi mednarodno sodelovanje in delitev znanja. Takšne izmenjave ne bogatijo le gostujočih predavateljev, temveč tudi širšo akademsko skupnost, saj ustvarjajo nove raziskovalne povezave in prispevajo k raznolikosti izobraževalnega okolja.

 


‹ Nazaj