E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Vabljeni na krvodajalsko akcijo

Na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu se zavedamo, da je krvodajalstvo plemenito in humano dejanje, s katerim zdrav človek daruje del sebe, da bi pomagal drugemu. Krvodajalstvo smo tako uvrstili med smernice družbeno odgovornega ravnanja, zato po strateškem načrtu tudi redno tudi sodelujemo v podobnih akcijah.

Tako smo se tudi tokrat prijazno odzvali pozivu območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, ki s pomočjo Društva novomeških študentov organizira krvodajalsko akcijo za vse dijake in študente. Akcija bo potekala v ponedeljek, 8. oktobra 2012, od 7.00 do 10.30, na Centru za transfuzijsko dejavnost v 3. nadstropju internega oddelka v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Pred odvzemom krvi bodo vsi krvodajalci zdravniško pregledani. Zaželjeno je, da na odvzem ne pridete tešči, vendar ni priporočljivo zajtrkovati nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vam bodo postregli s prigrizkom.

S seboj imejte osebni dokument s fotografijo. Vabljeni vsi, ki lahko darujete kri, se počutite zdravi, ste stari vsaj 18 let in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi.


‹ Nazaj