E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Priznanja RS za poslovno odličnost 2012

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) je najvišje državno priznanje na področju kakovosti in odličnosti poslovanja, kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti ter nenehnih izboljšav. Ocenjevanje za priznanje PRSPO poteka na podlagi metodologije in kriterijev EFQM Evropske nagrade za odličnost iz Bruslja. PRSPO spodbuja doseganje odličnih rezultatov organizacij na vseh področjih delovanja države – od poslovnega sektorja, do zdravstva, šolstva, javne uprave in drugje. V Sloveniji priznanje PRSPO podeljuje Odbor PRSPO, celoten sistem pa koordinira Urad RS za meroslovje skladno z metodologijo in kriteriji evropskega modela odličnosti EFQM že od leta 1998.

Odbor Republike Slovenije za poslovno odličnost je v sporočilu za javnost objavil seznam finalistov priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2012. Odbor PRSPO je tako na svoji seji, na predlog razsodniške skupine PRSPO, izmed 8 prijavljenih in ocenjenih organizacij potrdil naslednje organizacije, ki so se uvrstile med finaliste: ELEKTRO GORENJSKA D.D. Kranja, HIDRIA AET D.O.O. Tolmin, LOTRIČ MEROSLOVJE D.O.O. Selca, MARIBORSKI VODOVOD D.D. Maribor in UPRAVNA ENOTA LJUTOMER.

Vse navedene organizacije so dokazale uspešno uporabo Evropskega modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsaka v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja.

Slavnostna podelitev bo potekala 19. marca 2013 ob 18. uri, v Kongresnem centru Brdo, kjer bo slavnostni govornik predsednik države g. Borut Pahor. Pred slovesnostjo bo organizirana tiskovna konferenca, kjer bo razglašena odločitev Odbora PRSPO glede letošnjega izbora dobitnika PRSPO 2012. Prijavljene organizacije v okviru ocenjevanja za priznanje PRSPO bodo letos prvič hkrati prejele tudi mednarodno veljavne certifikate EFQM sheme „Prepoznani v odličnosti – Recognised for Excellence“ za dosežene točke ocenjevanja ter se obenem vpisale na seznam ocenjenih organizacij, ki ga vodi EFQM v Bruslju. Distribucijsko pogodbo je lani z EFQM sklenil Urad RS za meroslovje.


‹ Nazaj