E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Uvodni teden študijskega leta 2013/14 v Novem mestu

Novomeške fakultete, ki se združujejo v konzorcij Univerzitetni prostor Novo mesto (UNM) so v tem tednu pripravile pestro dogajanje za nove in obstoječe študente. Poleg uvodnih predstavitev študija in delavnic s področja javnega nastopanja, pisanja življenjepisa, predstavitve možnosti zaposlovanja v tujini in doma, so se študentje in predavatelji novomeških fakultet zbrali na družabnem srečanju na prvi študijski dan v torek, 1. 10. 2013, v LokalPatriotu, kjer so jih pozdravili vsi dekani fakultet.

V sklopu uvodnega tedna so se v.d. direktor Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto (URS Novo mesto) in predsednik Senata Konzorcija UNM prof. ddr. Janez Usenik, dekan Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) izr. prof. dr. Janez Povh, dekan Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto (FINI Novo mesto) prof. dr. Anton Jezernik, dekan Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu (FOŠ) izr. prof. dr. Boris Bukovec in dekan Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto (VŠ Grm Novo mesto) dr. Jože Podgoršek, VP, srečali z županom Mestne občine Novo mesto Alojzijem Muhičem. Srečanje je potekalo v torek, 1. 10. 2013, prisotni pa so bili tudi prof. dr. Miha Japelj (Dolenjska akademska pobuda), predsednik Sveta zavoda URS Novo mesto Gregor Macedoni ter ostali predstavniki fakultet.

Ob začetku novega študijskega leta so se na srečanju pogovarjali o ustanovitvi univerze v Novem mestu, kar vsi člani konzorcija UNM močno podpirajo. Zavzemajo se za čimprejšnjo ustanovitev javne novomeške univerze in si ob tem želijo tudi podporo domače občine. Točko o ustanovitvi univerze so svetniki sicer umaknili z dnevnega reda zadnje seje občinskega sveta, a si bodo fakultete prizadevale za novo obravnavo točke. Kot so poudarili dekani, so vse fakultete aktivne v zagotavljanju kakovostnih študijskih programov in uspešnih raziskovalnih projektov, kar so odlični pogoji za čimprejšnjo ustanovitev novomeške univerze.

Na koncu srečanja so se vsi zbrani strinjali, da si Novo mesto in Dolenjska želi postati regija odličnosti in način da to dosežemo, je tudi z vzpostavitvijo univerze, ki zagotavlja razvoj znanja in inovativnosti, podporo gospodarstvu ter s tem razvoj regije.


Vecerni_dogodek
Vecerni_dogodek
Sprejem_pri_županu
Sprejem_pri_županu
Sprejem_pri_županu
Sprejem_pri_županu
Sprejem_pri_županu
Vecerni_dogodek
Vecerni_dogodek
Vecerni_dogodek
Vecerni_dogodek
Vecerni_dogodek

‹ Nazaj