E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

3. regijski Festival zaTE – Znanje aktivira te

Vabimo vas na 

3. regijski Festival zaTE – Znanje aktivira te
ki bo potekal na Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto od 4. 3. do 7. 3. 2014.

Festival zaTE bo tudi letos s skoraj 70 brezplačnimi dogodki odgovarjal na vprašanja o možnostih vključevanja v izobraževalne programe v regiji, pomenu priznavanja neformalnega znanja in vseživljenjskega učenja, zaposlitvenih možnostih, veščinah, ki so potrebne pri iskanju zaposlitve in možnostih, da postanete podjetniki. Aktivnosti in vsebine letošnjega festivala so namenjene tako strokovni kot splošni javnosti. Na festivalu bodo potekale različne delavnice in predavanja in tudi predstavitve različnih programov, storitev in izvajalcev, med katerimi bo na Stojnici znanja sodelovala tudi Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu.

Hkrati vse študente in zainteresirane vabimo, da se udeležite vrsto zanimivih dogodkov:

- Spodbujanje kreativnih idej pri zaposlenih, izvajalka Marija Turnšek Mikačič,
6. marec: 13.00 - 14.00
(Proces in vrednote neprestanega napredka; uporaba orodij nevrolingvističnega programiranja: modeliranje najboljših; ustvarjalni modeli, proces kontinuiranih izboljšav, nov nestandardni način razmišljanja, optimizem in energija; cilji, ki zagotovijo uspeh; odnosi, ki vodijo k sinergiji, samozavest, ki poveča potencial zaposlenih; jasne vizije – zase in za druge; empatija: sposobnosti za vplivanje na druge na pozitiven način; voditi in motivirati druge; kreativnost-bližji sorodnik genija.)

- Izdelava predstavitve v oblaku, izvajalka Sonja Kukman, 
6. marec: 14.00 - 15.30 (Udeleženci delavnice se boste naučili izdelati 3D predstavitev v spletnem orodju Prezi. Če imate zanimivo idejo, jo lahko s Prezijem prikažete na učinkovit in dinamičen način. Gre za brezplačno aplikacijo, s katero lahko izdelate predstavitev na enostaven način v sorazmerno kratkem času, vendar bo imel vaš nastop kljub temu motivacijski učinek. Orodje Prezi je uporabno tudi pri skupinskem delu, saj omogoča izmenjavo idej in sodelovalno delo na daljavo.)

- Kako tehnično in oblikovno ustrezno uredimo seminarske in diplomske naloge, izvajalec Jure Pintar,
6. marec: 15.00-16.00 (Na enourni delavnici se bodo udeleženci naučili, kako se tehnično in oblikovno uredi seminarje (robovi strani, obojestranska vezava – notranji in zunanji rob, številčenje strani, prelomi strani, prelomi odseka, druga oblikovanja besedil, itd.).

- Od poslovne ideje do uspešne predstavitve, izvajalki Iris Fink Grubačević, Blažena Košmrl,
7. marec: 13.00-14.30
(Vsaka podjetniška dejavnost se začne z idejo, ki je največkrat rezultat izkušenj, znanja ter razmišljanja o problemih, ki prinesejo koristi kupcem in podjetnikom. Poslovna ideja je šele začetek procesa, kjer se bo izoblikoval izdelek oz. storitev, zato je potrebno vsako idejo ovrednotiti in oceniti. Ko dozori poslovna ideja, pa jo je potrebno predstaviti potencialnim vlagateljem. Od uspešne predstavitve je odvisno, ali jih boste prepričali in vstopili v svet podjetništva.)

Koledar dogodkov festivala je dostopen na spletni strani www.ric-nm.si in v prilogi spodaj.

Vsi dogodki festivala bodo potekali v prostorih RIC-a Novo mesto (Topliška cesta 2, 8000 Novo mesto).

Kontakt za dodatne informacije: Tea Sulič in Tina Strnad (07 393 45 52, tina.strnad@ric-nm.si, tea.sulic@ric-nm.si).


Vljudno vabljeni.

Priloge:

Koledar dogodkov

Vabilo študentom

Letak

 


‹ Nazaj