E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

​Statistična seminarja: LOGIKA UPORABE STATISTIČNIH TESTOV in REGRESIJSKE ANALIZE

Doktorskim študentom Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu in vsem zainteresiranim sporočamo, da bo Mi-ro advanced analytics v mesecu juniju v Ljubljani  izvedel naslednja seminarja:

Logika uporabe statističnih testov: kateri test uporabimo kdaj?

Pravilna izbira statistične metode je prvi in najpomembnejši korak, ko se lotimo statistične analize zbranih podatkov. Kateri statistični test uporabimo kdaj bo tema prihajajočega seminarja. Spoznali bomo pogoje uporabe širšega nabora statističnih testov ter demonstrirali uporabo najpogosteje uporabljenih na konkretnih primerih.

Kdaj:
17.6.2014 ob 9.00 – 15.00.
Cena: 280 EUR + DDV

Regresijske analize:

Napovedni modeli v statistiki obsegajo »preprostejše« analitične pristope kot je enostavna linerana regresija do večkratnih, tudi nelinearnih, regresijskih modelov, modelov, kjer imamo kategorialno ali ordinalno odvisno spremenljivko (ordinalna in logistična regresija) ter vse do kompleksnejših regresijskih modelov, povzetih s strukturnimi modeli. Na seminarju bomo na konkretnih ilustrativnih primerih prikazali in izvedli nekatere enostavnejše, pa tudi kompleksnejše oblike regresijskih analiz.

Kdaj:
20.6.2014 ob 9.00 – 15.00.
Cena: 280 EUR + DDV

Prijava:
Rok prijave je 10. junij 2014. Za prijavo prosim sporočite svoje podatke (ime, priimek, ustanova, e-naslov in telefonska številka) na ​info@mi-ro.net. Drugemu prijavljenemu udeležencu iz iste ustanove pripada 15 % popusta, tretjemu pa 20 % popusta na ceno seminarja. V kolikor bodo prijavljeni manj kot štirje udeleženci, se lahko seminar terminsko zamakne in vas bomo o tem sproti obveščali.

Vljudno vabljeni!


‹ Nazaj