E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Na FOŠ je predaval ambasador Regional Studies Association na Slovaškem

Na FOŠ poteka Poletna šola FOŠ 2014: Projektni menedžment in pridobivanje EU sredstev, ki poteka od 2. - 20. junija 2014. Na poletni šoli se udeleženci srečujejo z najsodobnejšimi procesnimi pristopi pri obvladovanju projektov in teoretičnimi spoznanji številnih predavateljev kot tudi najnaprednejše praktične rešitve, ki jih organizacije doma in po svetu uporabljajo na svoji poti do uspešno izvedenih projektov. Ključen poudarek je na pridobivanju teoretičnih in praktičnih znanj na podlagi študij primerov najodličnejših organizacij v Sloveniji ter izkušenj tujih strokovnjakov.

Eden od teh je dr. Daniel Klimovský, ki je docent za področje javne uprave na Tehnični univerzi v Košicah (Slovaška) in na Palacky Univerzi v Olomoucu (Češka). Je ambasador Regional Studies Association na Slovaškem, ko-koordinator delovne skupine za Lokalne politike pri NISPA cee, član delovne skupine COST IS 1207: Reforme lokalnega javnega sektorja v Evropi, ter glavni koordinator iniciative POL-LOC, ki združuje 20 Evropskih visokošolskih institucij iz 15 držav. Od leta 2012 je član nadzornega odbora Open Society Foundation na Slovaškem. Od konca leta 2013 je zunanji ekspert Sveta Evrope. Je član odbora za lokalni razvoj mesta Košice in sodeluje v združenju mest in skupnosti Slovaške. V preteklosti pa je bil tudi zunanji svetovalec slovaške vlade.

Tako so imeli udeleženci poletne šole priložnost pridobiti znanja v okviru njegovega predavanja na tematiko Pridobivanje sredstev v različnih institucionalnih okvirjih, ki ga je predstavil na podlagi svojih bogatih izkušenj.

 


‹ Nazaj