E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Volitve v Študentski svet FOŠ

Kot v začetku vsakega študijskega leta bodo tudi letos v mesecu oktobru potekale volitve v Študentski svet FOŠ. Dekan FOŠ je 7. oktobra 2014 sprejel Sklep o razpisu volitev v Študentski svet FOŠ za študijsko leto 2014/2015. Tudi letos bodo volitve potekale kot »volilni teden«. Na FOŠ se zavedamo, da je večina študentov zaposlenih in ste zato omejeni s časom, zato bodo volitve potekale od 22. do 24. oktobra 2014, vsak dan med 15.45 in 16.15 uro (torej pred predavanji) v prostorih fakultete. Na ta način boste imeli velika večina študentov priložnost, da se volitev udeležite spotoma, pred predavanji.

Fakulteta je po svoji definiciji skupnost učiteljev in študentov in zato je študentski svet (ŠS) zelo pomemben organ na fakulteti. Pomemben je predvsem zato, ker ima svoje člane v drugih organih FOŠ, in sicer v Akademskem zboru, Upravnem odboru, Senatu, Komisiji za študijske in študentske zadeve,.. V okviru svoje funkcije ima ŠS tako glas študentov v drugih organih FOŠ, podaja svoje mnenje glede poteka študija, posreduje mnenja, kritike in predloge študentov vodstvu fakultete in je tako pomemben most med študenti in vodstvom fakultete ter hkrati tudi soustvarjalec kulture odličnosti.

Študentski svet ne more delovati brez svojih članov – študentov vseh stopenj študijskih programov FOŠ. Zato vas vljudno prosimo, da razmislite o svojem prispevku v tem pomembnem organu, saj ste morda prav Vi eden izmed tistih, ki boste glasno, odločno in preudarno zagovarjali interese in pravice študentov ter bili soudeleženi pri delovanju in razvijanju naše – in hkrati vaše fakultete.

Zato Vam vljudno predlagamo, da izpolnite priloženi obrazec kandidature za člana v ŠS FOŠ, se potegujte za svoje mesto v Študentskem svetu in pridobite izkušnjo, katero imate možnost pridobiti le dokler ste študent FOŠ.

Kandidaturo lahko oddate od 8. do 17. oktobra 2014 na obrazcu OBR-025, v zaprti ovojnici s pripisom »za volitve v ŠS FOŠ – ne odpiraj« in naslovljeno na »Študentska volilna komisija FOŠ«, ki se pošlje po pošti na naslov fakultete ali vloži v študentskem referatu na sedežu fakultete. Več informacij glede volitev si preberite v Sklepu o razpisu volitev v Študentski svet FOŠ.

 


‹ Nazaj