E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Brezplačni posvet: Obvladovanje tveganj na delovnem mestu


Obvladovanje tveganj na delovnem mestu: Promocija zdravja pri delu po ZVZD in sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu po standardu OHSAS 18001

Bureu Veritas d.o.o. se zahvaljuje vsem, ki ste se v velikem številu odzvali na povabilo na posvet o Promociji zdravja pri delu po ZVZD in sistemu vodenja varnosti in zdravja pri delu po standardu OHSAS 18001. Obenem sporočajo še vsem ostalim, ki bi jih udeležba zanimala, da še vedno sprejemajo prijave.

Zakon o varnosti in zdravju pri delu namreč zavezuje vse delodajalce, da na ustrezen način načrtujejo, vodijo in izvajajo ustrezno promocijo zdravja pri delu. Za delodajalca je zato pomembno, da razume, pravilno vrednoti in prepozna koristi, ki jih prinaša promocija zdravja pri delu organizaciji.

Kaj pomeni promocija zdravja pri delu?

Promocija zdravja pri delu pomeni uvedbo načrtovanih aktivnosti zdravju koristnih sprememb v delovno okolje. Nemške raziskave so pokazale, da so družbe, ki so učinkovito vpeljale promocijo zdravja pri delu v svojo organizacijsko in delovno kulturo, povečale produktivnost vsaj za 6-krat, nekatere celo za 10-krat. Primeri dobre prakse so tudi v Sloveniji.

Z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnim znanjem s področja varnosti in zdravja pri delu nudi Bureau Veritas svetovanja, izobraževanja in usposabljanja družbam, ki želijo vzpostaviti učinkovit program promocije zdravja pri delu. Na seminarju, ki ga organiziramo 22. maja 2015, bo certificirana svetovalka za promocijo zdravja pri delu predstavila zakonske zahteve in pomen ustrezne promocije zdravja pri delu. S primeri dobre prakse in z odgovori na vprašanja vam bo pomagala pri vzpostavitvi ustreznega programa promocije zdravja v vaših organizacijah.

OHSAS 18001

Na seminarju bomo predstavili tudi ključne zahteve in koristi, ki jih prinaša uspešno uveden sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu po standardu OHSAS 18001. Zahteve mednarodno uveljavljenega standarda OHSAS 18001 promovirajo sistematičen pristop k obvladovanju varnosti in zdravja pri delu. Standard organizacijam pomaga izboljšati učinke varnosti in zdravja pri delu, kar se odraža v boljših poslovnih rezultatih in večjem ugledu organizacije na trgu.

Predavatelja

Ga. Željka Toplek Luzar, certificirana svetovalka za promocijo zdravja pri delu pri KIMDPŠ, UKC Ljubljana
G. Viljem Strašek, vodilni presojevalec po standardih ISO 9001, ISO 14001 in OHSAS 18001

Kraj in datum

Ljubljana, Hotel M, Derčeva ulica 4, Ljubljana
22. maj 2015 od 9:00 do 11:00

Prijava

Udeležba je brezplačna. Prosimo le, da jim svojo udeležbo sporočite na naslov melita.jurca@si.bureauveritas.com do srede, 20.5.2015.

Ob prijavi sporočite:
1. Ime organizacije
2. Ime in priimek udeleženca
3. Funkcija v organizaciji
4. Telefonska številka in e-naslov, na katerem je udeleženec dosegljiv

Za dodatne informacije jih lahko pokličete na 01 47 57 652. Z veseljem bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Vljudno vabljeni.

Bureau Veritas d.o.o.
Linhartova cesta 49a, SI - 1000 Ljubljana, Slovenia


‹ Nazaj