E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Novo študijsko leto in novi podvigi

Spoštovani študentje in člani akademskega zbora FOŠ!

Začetek novega študijskega leta 2016/2017 sovpada tudi z začetkom novega razvojnega cikla na FOŠ. S strateškim načrtom je pred nami predvidena širitev naših študijskih programov, krepitev naše raziskovalne dejavnosti in odločno pozicioniranje FOŠ v mednarodnem prostoru.

Pred nami je torej udejanjanje "druge stopnje" naše vizije, po kateri želimo postati eden vodilnih evropskih centrov na področju kakovosti in odličnosti.

Z odlično oceno smo prestali reakreditacijo zavoda, imamo odlične študente in člane akademskega zbora, močan alumni klub in ob tem tudi močno željo po samopreseganju.

Da bi te izzive lahko čim bolje izkoristili smo na začetku septembra začeli našo selitev na novo lokacijo​,​ in sicer na tretje nadstropje Gostinske šole (Ulica talcev 3). Včeraj smo s postavitvijo napisnega panoja FOŠ na fasadi našega novega doma obeležili zaključek selitve. V teh dneh se posvečamo urejanju notranjosti in učilnice, knjižnica, družabni prostor, hodniki in upravni prostori se počasi urejajo skladno s celostno grafično podobo FOŠ.

Izbor nove lokacije ni bil naključen. Z Grmom - centrom biotehnike in turizma, katerega sestavni del je Gostinska šola​,​ in tudi z Visoko šolo za upravljanje podeželja​,​že dalj časa uspešno sodelujemo, predvsem pa nas povezuje sorodna organizacijska kultura in želja po krepitvi sodelovanja na področju raziskovalne in pedagoške dejavnosti. Konkretni rezultati bodo vidni zelo kmalu. Menimo, da smo s tem nakazali tudi zanimiv pristop, ki kliče po posnemanju.

Spoštovani študentje in člani akademskega zbora FOŠ,

zelo bomo veseli vašega obiska in vaših idej že v teh dneh, vsekakor pa se priporočamo za vaš obisk 29. septembra 2016, ko bomo v sklopu Dneva odprtih vrat FOŠ izvedli slavnostno odprtje prostorov, priložnostno predavanje o izzivih turizma in konferenco za medije.

Ob tej priložnosti bomo ob 17.00 uri izvedli tudi prvi Forum osebne odličnosti, kjer bo moderatorica doc. dr. Marija Turnšek Mikačić gostila dr. Janeza Gabrijelčiča. To bo tudi priložnost za sproščeno druženje, medsebojno srečevanje in iskanje novih idej.

V naslednjem tednu vas bomo nagovorili s posebnim vabilo​m​ in na spletni strani tudi presenetili s kakšno zanimivo fotografijo.

V pričakovanju prijetnega druženja in vašega obiska "novega doma FOŠ" vas lepo pozdravljam.

 

prof. dr. Boris Bukovec


‹ Nazaj