E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Vabilo na konferenco Odprta znanost v Evropskem raziskovalnem prostoru

Spoštovani!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Univerza v Ljubljani organizirata konferenco o odprti znanosti v Evropskem raziskovalnem prostoru.

DATUM: Četrtek, 17. november 2016

KRAJ: Konferenčna dvorana Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, Ljubljana.

NEPOSREDEN PRENOS: Na slovenski in angleški spletni strani konference, Facebooku in YouTubu. Po dogodku bo na voljo posnetek.

JEZIK: Tuji predavatelji bodo predstavitve izvedli v angleškem jeziku. Prevajanje iz angleškega v slovenski jezik ne bo zagotovljeno.

PRIJAVA: Udeležba je brezplačna, potrebna je prijava preko spletnega obrazca.

KONTAKT:

E-pošta: repozitorij@uni-lj.si

Tel. št.: 01 2418 679, 01 4784 792

O KONFERENCI: Udeleženci se bodo na konferenci seznanili z najnovejšimi aktivnostmi glede odprte znanosti v Evropskem raziskovalnem prostoru (na primer Zaključki Sveta Evropske Unije glede prehoda v sistem odprte znanosti, Platforma za politiko odprte znanosti, Evropska agenda odprte znanosti, Evropski oblak odprte znanosti - prvo poročilo). Vlada Republike Slovenije je septembra 2015 sprejela Nacionalno strategijo odprtega dostopa do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov v Sloveniji 2015-2020. Kateri so preostali vidiki odprte znanosti in kako jih zasnovati v Sloveniji kot delu Evropskega raziskovalnega prostora? OpenAIRE zagotavlja storitve za poročanje za raziskovalce, koordinatorje projektov in financerje. Z letom 2017 bodo raziskovalni podatki v Obzorju 2020 privzeto odprto dostopni, z možnostjo izločitve iz pilota odprtih raziskovalnih podatkov. V Evropskem raziskovalnem prostoru se vzpostavljajo virtualna raziskovalna okolja, na primer v okviru projekta OpenDreamKit. Odprta znanost bo privzeti način delovanja današnjih raziskovalcev na začetku kariere.

Vljudno vabljeni!

 


‹ Nazaj