E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Tekmovanje podjetniških idej med mladimi – POPRI

Tekmovanje POPRI

Imaš zanimivo podjetniško idejo? Ste v šoli že izdelali seminarsko nalogo o poslovni ideji, ki jo želiš uresničiti? Že poznaš najboljše tekmovanje za podjetniške ideje v Sloveniji – POPRI?

Lani se je tekmovanja POPRI s 95 inovativnimi idejami udeležilo kar 260 mladih iz 31 mest iz cele Slovenije. Tekmovanje je najboljše ekipe z najbolj perspektivnimi idejami popeljalo na dogodivščino od pisne prijave do predstavitev idej pred strokovno komisijo.

Obveščamo vas, da odpiramo nov krog tekmovanja – si/ste zraven?

Tekmovanje poteka v 3 KATEGORIJAH:

Prijaviš se s svojo podjetniško idejo, ki jo podrobneje opišeš v predlogi. Le-ta se nahaja na prenovljeni spletni strani popri.si ali v platformi Mikrobiz.

KAJ MORAM OPISATI?

Predloga te vodi skozi t.i. vitki okvir (lean canvas) oziroma 9 ključnih segmentov, ki predstavljajo poslovni model. V predlogi najdeš tudi napotke za reševanje in praktični primer. V primeru, da ste v šoli že izdelali podobno seminarsko nalogo, pa lahko svoje gradivo le prilagodiš naši prijavi. Svoji prijavi dodaj še slikovno gradivo in kratek predstavitveni video o svoji ideji (med 1-3 min).

Potek tekmovanja – NOVO!

Princip tekmovanja ostaja enak, novost letošnjega leta predstavlja združitev državnega dela tekmovanja z zaključkom.

5 razlogov za PRIJAVO:

  1. PREPROSTA PRIJAVA – prijaviš se preko preproste predloge. Lahko pa tudi prilagodiš že izdelano seminarsko nalogo, ki ste jo izdelali v sklopu šolskih aktivnosti in se z njo prijaviš.
  2. NOVA ZNANJA IN IZKUŠNJE – Z izpolnjevanjem predloge pridobiš nova znanja, z uvrstitvijo v polfinale, pa se preizkusiš tudi v veščinah javnega nastopanja.
  3. BOGATE NAGRADE – Zmagovalne ekipe prejmejo bogate nagrade iz sklada 5000 €.
  4. MNENJE STROKOVNE KOMISIJE – Ideje tekmovalcev bodo ocenili člani strokovne komisije, sestavljene iz podjetnikov, ključnih kadrov podjetij, pedagoških delavcev in drugih strokovnjakov iz področja podjetništva, ki bodo ponudili najhitrejšo oceno potenciala ideje.
  5. PRIMERJAVA Z VRSTNIKI IZ CELE SLOVENIJE – Spoznali boste ideje drugih mladih po Sloveniji in navezali stike z aktivnimi in podjetnimi posamezniki, ki bodo v prihodnosti skupaj z vami spreminjali svet na boljše.

Pridruži se

POPRI skupnost se veča iz leta v leto in iz dneva v dan. Pridruži se nam in nam sledi preko spletne strani (popri.si), Facebook strani (facebook.com/popripopri), ali nas kontaktiraj preko elektronskega naslova popri@primorski-tp.si, kjer ti bomo z veseljem odgovorili na vsa tvoja vprašanja.

Če želiš preveriti, ali je tvoja ideja dobra, doživeti nepozabno izkušnjo, pridobiti nova znanja, se pomeriti z vrstniki iz cele Slovenije, ne premišljuj več in se prijavi do 13. marca 2017 na POPRI!

 


‹ Nazaj