E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Po kreativni poti do znanja 2016/17

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu je na Javnem razpisu - Po kreativni poti do znanja 2016/2017, pridobila sofinanciranje projekta z naslovom Industrija 4.0 – razvoj delavnic za mladino. V projekt, katerega vodilni partner je Fakulteta za organizacijske študije, so vključeni pedagoški mentorji s Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu, Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto, Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto ter delovna mentorja iz gospodarskega sektorja, in sicer iz Razvojnega centra Novo mesto, Svetovanje in razvoj, d.o.o. ter JAPINA, raziskovanje in razvoj, d.o.o.

Namen izvedbe projekta je spodbujanje krepitve sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z okoljem (gospodarstvo, negospodarstvo), izvajanje modelov odprtega in prožnega prehajanja med izobraževanjem in gospodarstvom ter družbenim okoljem. Ob partnerskem sodelovanju visokošolskih zavodov z (ne)gospodarstvom bo 6 študentov pridobilo konkretne in praktične izkušnje že med izobraževanjem. Mladi bodo razvijali znanja, potrebna za neposredno udejstvovanje pri uresničevanju idej, razvijali bodo podjetnost in ustvarjalnost. Z navedenimi aktivnostmi se bodo študenti opremili s kompetencami, potrebnimi za lažji prehod iz izobraževanja na trg dela.

Vodja projekta je prof. dr. Boris Bukovec.

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 kot neposredna potrditev operacije »Odprt, odziven in kakovosten sistem visokega šolstva - Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016-2020« prednostne osi 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe 10.1 Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc, specifičnega cilja 3: Spodbujanje prožnih oblik učenja ter podpora kakovostni karierni orientaciji za šolajočo se mladino na vseh ravneh izobraževalnega sistema.

Projekt je vreden 18.400,00€, ki ga sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 


‹ Nazaj