E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

Slovesna podelitev priznanj PRSPO 2016

V Kongresnem centru Brdu je včeraj, 21. marca 2017 potekala slovesna podelitev priznanj RS za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2016.

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (v nadaljevanju PRSPO) predstavlja najvišje državno nagrado za dosežke na področju kakovosti poslovanja, kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Podeljuje se na podlagi merila in metodologije, ki je vzpostavljena po vzoru evropske nagrade za odličnost iz Bruslja, enako kot v ostalih državah evropske unije.

Vladni program priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost se skladno z zakonom izvaja od leta 1998 in spodbuja podjetja k doseganju globalne konkurenčnosti, javnim inštitucijam pa nudi orodje za izboljšanje učinkovitosti poslovanja.

Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor, ki je med drugim povedal, da je globalni trg po gospodarski krizi, ko se ponovno odpira in cveti neizprosen, zato je potrebno za uspeh ponuditi mnogo več, kot pred leti. Imeti je treba jasno vizijo, postavljeno jasno strategijo ter jasne merljive cilje. Zato je sedaj čas, da tudi s pomočjo preizkušenega evropskega modela EFQM preobrazimo naša podjetja, se osredotočimo na njihovo rast in dobiček ter uporabljamo denarni tok in se tako izognemo ponovitvi napak izpred krize. Ključno vodilo pri tem pa nam mora vsem biti sodelovanje, vzpostavljanje zaupanja in izmenjave dobrih praks.

Slavnostni govornik se je ob zaključku govora zazrl tudi na stanje in razširjenost modela EFQM v širšem družbenem okolju v Sloveniji, o čemer nam govorijo tudi pozitivne zgodbe vseh letošnjih finalistov ter poudaril, da se v zadnjem letu v Sloveniji na področju gospodarstva delajo veliki koraki in razvojni preobrati, ki nam morajo vlivati optimizem.

Več iz slovesnosti lahko preberete in povzamete tukaj.

Sodelavci in študentje FOŠ izrekamo iskrene čestitke celotnemu kolektivu Adria Mobil, d.o.o. Novo mesto za zmago na PRSPO 2016.

Naša "regija odličnosti" s tem ponovno postaja zgled sproščanja ustvarjalnih potencialov sodelavcev, udejanjanja odlične prakse in doseganja odličnih rezultatov.

Ponosni smo, da je kar nekaj sodelavcev Adrie Mobil, d.o.o. tudi naših študentov oziroma diplomantov.

   


‹ Nazaj