E-učilnica E-indeks Slovensko English
Več o vpisu >>Več o poletni šoli >>

Novice

2. Odprti forum inovativnega turizma

Trajnostni razvoj turizma v nacionalnem in regionalnem prostoru

Novo mesto, 20. 6. 2017 – V dvorani Gostišča na Trgu, Hiši kulinarike in turizma je potekal 2. Odprti forum inovativnega turizma z naslovom Trajnostni razvoj turizma v nacionalnem in regionalnem prostoru, ki so se ga udeležili dijaki, študentje, mentorji in zaposleni v izobraževalnih institucijah ter predstavniki podjetij, organizacij in zavodov iz področja turizma in interdisciplinarnih panog.

Gosta foruma sta bila Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije in župan občine Podčetrtek ter Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto. Po glasbeni uverturi Katje Sotošek, študentke prvega letnika Visoke strokovne šole Grma Novo mesto – Centra biotehnike in turizma sta navzoče pozdravila dekan Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu prof. dr. Boris Bukovec in direktor Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma g. Tone Hrovat, ki sta že v mesecu marcu podpisala pismo o nameri za ustanovitev Mednarodne akademije za inovativni turizem. Odprti forum inovativnega turizma je organizirala in moderirala doc. dr. Lea-Marija Colarič-Jakše, ki je tudi predstavila usmeritve in vrednote Akademije.

Peter Misja, ki je predstavil vlogo Turistične zveze Slovenije in društvene organiziranosti slovenskega turizma s poudarkom na volonterski dejavnosti in pomen strategije razvoja turizma s ključnimi usmeritvami nastajajoče Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021 je navdušil predvsem z vidnimi dosežki na področju razvoja občine Podčetrtek, ki jo vodi. Franci Bratkovič je predstavil organiziranost turizma na območju Dolenjske in Bele krajine, tržno blagovno znamko VisitDolenjska ter turistične produkte Zdravje in sprostitev, Aktivne počitnice, Po poteh dediščine, Turizem v zidanicah ter Kulinarika in vino. Oba animatorja foruma sta pozvala mlade k ustvarjanju, odprtosti in posebni osebnostni kulturi ter veščinam, ki so potrebne za delo na področju turizma in bila z osebnim zgledom in rezultati svojega dela tudi odlična motivatorja.

Navzoče so pozdravili tudi direktorica Kompasa Novo mesto Simona Mele, predsednik Turističnega društva Mirna peč in Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine Jože Barbo ter Mojca Hauptman iz Turistično informacijskega centra Litija. Vsi so pozvali mlade ter prisotne izobraževalne institucije k sodelovanju pri razvojnih vsebinah in projektih ter izobraževalnih modulih za turistične ponudnike in posamezne ciljne skupine.

Fotogalerija >>
Video prispevek >>

Več o Mednarodni akademiji za inovativni turizem ter odprtih forumih si lahko ogledate na spletni strani.


‹ Nazaj