Canvas Spletni referat Slovensko English

prof. dr. Gordana Žurga

Govorilne ure: po predhodni najavi preko e-maila
Telefon:
040 228 040
E-mail: gordana.zurga (at) fos.unm.si, gordana.zurga (at) siol.net 

Predmeti          

Sodobni pristopi kakovosti in odličnosti
Kakovost vladanja
Kakovost in odličnost v javni upravi
Standardi, modeli in orodja kakovosti
Celovita kakovost in poslovna odličnost

Strokovna biografija

Gordana Žurga je doktorica politoloških znanosti, magistrica ekonomske informatike in univerzitetna diplomirana organizatorka dela, s specializacijo iz javnega menedžmenta. Doktorirala je leta 2000 na Fakulteti za družbene vede, s temo Zagotavljanje in spremljanje uspešnosti in učinkovitosti v državni upravi.

Je izredna profesorica za področje menedžmenta, avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov, avtorica dveh samostojnih znanstvenih monografij in urednica prek deset zbornikov in strokovnih monografij. Je sekretarka na Ministrstvu za pravosodje in javno upravo in vodja Odbora za kakovost, predstavnica Slovenije pri Evropski mreži javnih uprav v Skupini za inovativne javne storitve in v programu UNDP/RCPAR – Regional Centre for Public Administration Reform.

Raziskovalni profil 

Gordana Žurga je registrirana raziskovalka za področji javne uprave in menedžmenta. Njeno raziskovalno delo je povezano zlasti z javnim menedžmentom, menedžmentom kakovosti in projektnim menedžmentom ter preučevanjem kavzalnosti med razvojem upravnih sistemov in konkurenčnostjo nacionalnih gospodarstev.

Bibliografija (COBISS)
RRD uspešnost (SICRIS)
CV - življenjepis (SLO)  (ANG)     

« Nazaj